Union der Islamisch-Albanischen Zentren in Deutschland e.V.

Fiter-Bajrami

Gëzuar Fitër Bajramin

Esselamu alejkum

Të nderuar vëllezër besimtar,

Unioni i qendrave Islame Shqiptare në Gjermani i uron të gjithë shqiptarët në Gjermani, në mbarë trojet e tyre etnike, por dhe mbarë myslimanët anembanë botës:

“Gëzuar për shumë vjet festën e madhe të Fitër Bajramit!”

Myslimanët në mbarë botën, përfunduan agjërimin e muajit të
bekuar të Ramazanit, mbyllën muajin e Kuranit, muajin e
xhamijave, muajin e agjërimit, muajin e zekatit, muajin e
mirësisë dhe ndihmës ndaj nevojtarëve. Ai ishte një muaj i
mbushur me ushqim shpirtëror, muaj plot me vepra të mira,
vlera sublime, komunikim ndërnjerëzor, respekt, frekuentim të
xhamive, lexim të Kuranit etj…

Festa e Fitër Bajramit është një shans solidariteti me familjen
islame, por edhe me familjen e madhe njerëzore. Prandaj dhe e lusim Zotin e lartësuar që t’ua ketë pranuar të gjithëve agjërimin e këtij muaji, lutjet, sadakanë dhe të gjithë veprat e mira që keni bërë!

Zoti i ktheftë këto ditë të bekuara sërish mes jush!

Gëzuar! Gëzuar! Gëzuar!

Me shumë selame dhe respekt:
Kryetari
Mensur ef. Halili

Nach oben scrollen